menu


                                                                                    

Holos komt uit het grieks en betekent letterlijk; Heel.

Holisme is een zienswijze die naar de mens in zijn totaliteit kijkt en er van uit gaat dat alles met elkaar samen hangt.

Jij bent een geheel met je lichaam, emoties, gedachten en relaties. Je bent verbonden met de mensen om je heen, je sociale contacten, de maatschappij, de wereld. Alles heeft invloed op je (wel)zijn.

Door een massage kun je spanning of ontspanning ervaren. Ook een bepaalde emotie kan naar voren komen, dit is veelal gerelateerd aan een gebeurtenis wat speelt in iemands leven.

Het lichaam streeft naar balans. Wanneer je uit balans bent, geeft je lichaam een signaal af in de vorm van vermoeidheid, pijn, kwaaltjes of dat het niet lekker loopt op je werk of prive sfeer.

De massagetherapie is er op gericht je bewust te laten worden van wat deze signalen je duidelijk willen maken, wat hun functie is. Zo leer je jezelf steeds beter kennen.

Als cliënt neemt je actief deel aan de behandeling. Jij alleen kan zelf de verandering bewerkstelligen en ik begeleid daarbij door af te stemmen op jou.